Bir motorun teknik özelliklerinin incelenmesi
Doğru redüktör seçimi için teknik özellikler çok önemlidir. Ne kadar net tanımlanırsa o kadar iyidir. Burada
, tesis operatörlerinin satın almadan önce, redüktörlü motorun hat voltajı çok yönlülüğünü (farklı voltajlarda çalışabilme) neden analiz etmesi gerektiğini açıklıyoruz.
Dişliler
, aktarma organlarında önemli bir bileşendir, makineleri ve sistemleri harekete geçirmek için elektrik motorlarının yanında kullanılır. Operatörler, teknolojinin yüksek tesis kullanılabilirliğini ve optimum maliyet-fayda oranını garanti etmesini sağlamak için birkaç temel unsuru göz önünde bulundurmalıdır.
Redüktörlü motorun maliyet etkinliğini değerlendirmek için mühendisler, redüktörün ve uygulama alanlarının temel teknik kriterlerini analiz etmelidir. Örneğin, petrol, gaz, kimya, ağır hizmet endüstrileri gibi zorlu konumlardaki uygulamalarda, motorların verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak için özel tasarımlar gereklidir.
Motorun tehlikeli alanlarda çalışması gerekiyorsa, Direktif 2014/34 / EU (ATEX) ile uyumlu entegre motorların kullanılması önemlidir. Benzer şekilde bir dişli ünitesi çimento işleme gibi kir ve tozla eşanlamlı bir endüstride kullanılmak üzere ayarlanmışsa
, tasarım bu ortamın sert doğasına dayanabilmelidir.
Çok yönlülüğün değeri
Bir diğer önemli özellik, redüktörlü bir motorun hat voltajı çok yönlülüğüdür. Şebekeden üç fazlı bir güç kaynağı ile çalışan dişli bir motor, voltajda belirli bir miktarda değişime tolerans göstermeli ve hasar görmeden voltajdaki değişiklikleri idare edebilmelidir.
Bununla birlikte, ülkeye bağlı olarak voltajlar değiştiğinden motorlar için global standart bir hat voltajı yoktur. Örneğin, Almanya’da 50 Hz frekansta 400 V iken Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 60 Hz’de 480 V’dir. Bu nedenle, dünya çapında bir redüktörlü motor satın alırken, tesis yöneticileri 110–690 V – 50/60 Hz arasında değişen dünya voltajlarının çoğu için uygun olan değiştirilebilir bir entegre motor kullanmalıdır.
WEG-Watt Drive’ın EUSAS motoru (Avrupa, ABD ve Asya) gibi çok yönlü bir motor, büyük pazarlarda kullanım için bir dizi hat voltajını kapsar. Geniş voltaj aralığı ve terminal kutusundaki basit voltaj anahtarlaması sayesinde, motorlar, çeşitli hat voltajları (110 V ila 690 V) ve frekanslar (50 Hz ve 60 Hz) için küresel olarak kullanılması gereken esnekliği sunar.
Farklı markalardaki çeşitli asenkron motorlar sargı tasarımları nedeniyle değişik voltajlarda çalışamazlar. Bu da makina imalatçısı firmaların voltajı farklı ülkelere yapacakları ihracatlarda özel sarım motor kullanmalarını ve hatta stoklamaları gerektiği anlamına gelir. Bu da ek maliyetler oluşturur.
Daha fazla güç, daha fazla hız
Redüktörlü motorlar genellikle hız kontrollü (invertörlü) aktarma organlarında da kullanılır. Frekans invertörlü işletimde, entegre bir motorla birlikte kullanılan bir Watt Drive redüktör motor (EUSAS gibi) 100/120 Hz’e kadar sabit torkla iki kat hız ve iki kat güç sunar.
Bunun nedeni, dönen manyetik alanı üreten bir stator sargısının, motorun 120 Hz’ye kadar tüm hız aralığı boyunca sabit bir torkun korunmasına izin vermesidir. Sargı ayrıca, EUSAS motorlarının bir invertör kullanılarak çift güçte çalıştırılabilmesini sağlar. Daha küçük bir motorla aynı güce ulaşılabildiğinden, bu maliyet, alan ve ağırlık tasarrufu sağlar.